Tim van Hoogdalem

Click here to edit subtitle

Blog

view:  full / summary

Al pech bij de eerste wedstrijd

Posted by Tim.v.Hoogdalem on May 17, 2014 at 1:00 AM Comments comments (11)

Nadat ik op 23 februari terug was gekomen van een geslaagd trainingskamp op Mallorca met Jan van Arckel, zou ik op 2 maart in Oud Heverlee in Belgie m'n eerste wedstrijd rijden.
Ik was erg benieuwd want het was, de eerste wedstrijd in Jan van Arckel kleding en m'n eerste wedstrijd dit seizoen, we hadden goed getraind op Mallorca, maar als niet klimmer was ik benieuwd hoe het me zou afgaan op een parcours wat steeds op en neer ging.
Eerst het rondje maar is verkend en het ging om sommige stukken best wat omhoog met erbij nog 1 pittige klim direct na een bocht waar je bijna tot stilstand kwam.
Bij de start verzameld en er klaar voor, priscilla stond langs de kant te kijken en ik wilde dus graag goed rijden.
We gingen meteen stevig uit de startblokken maar het ging goed, eerste meter omhoog en het viel nog niet tegen.
Toen kwam de zwaarste klim ik kon mezelf goed voorin handhaven, daarna was er een lange weg welke steeds wat op en neer ging maar waar we toch met een flinke snelheid overheen knalde.
Ik besloot wat in het peloton te gaan zitten om te herstellen want nog 1 bocht en dan gingen we over een lange weg naar beneden richting de finish.
Na de bocht ging het verschrikkelijk mis, de jongen voor mij klapt ergens op en met 60km/h kan je niets meer doen en ik ga erachteraan.
Dat is eigenlijk het enigste wat ik nog weet, vervolgens wordt ik wakker in het ziekenhuis op de spoedeisende hulp met priscilla naast me.
Vervolgens val ik nog een paar keer weg tot ik helemaal bij kom.
Daar hoor ik wat er zo'n beetje gebeurd is, we zijn met een aantal renners op een auto geklapt.
Inmiddels zijn mijn ouders ook aangekomen die met haast naar belgie toe gekomen zijn.
Dan kom er een neuroloog, welke mij meedeelt dat ze denken dat o.a m'n nek gebroken is en we moesten de MRI scan gaan afwachten, ze waren bezig om te kijken wanneer ik door de scan kan.
Dat zou de volgende dag worden en dus werd het nog een lange nacht en dag wachten tot we om 17.15 door de scan mochten hieruit bleek gelukkig dat m'n nek niet gebroken was maar er een verschuiving had plaats gevonden, dit hebben ze terug gekregen met oa een nekkraag en spieronspanners e.d
Verder had ik o.a een zware hersenschudding, sleutelbeen en hand gebroken, zwaar gekneusd bovenbeen en schouder(kom) deed verschrikkelijk veel pijn.
Dit is even in een 'notendop' wat er gebeurd was, verhaal had ik veel langer kunnen maken met alle details maar dat hoeft niet allemaal op internet.

Nu 2 maanden later zit ik inmiddels weer op een nieuwe fiets en ben ik druk aan het trainen, heb al 2x deelgenomen aan een wedstrijd, de eerste in yerseke was snel over, je mist gewoon de kracht ed om vol aan te gaan ed de 2e ging al wat beter maar op de kant gelost maar toch een uur blijven rijden, dit was overigens ook een harde wedstrijd met veel wind en regen en een aantal continentale renners aan de start.

Ik dacht dat het allemaal wel mee viel met angst ed op de fiets maar bij het clubkampioenschap op het parcours van Jan van Arckel, met heel veel bochten, bleek niets minder waar, elke bocht moest ik een gaatje laten waardoor het licht al snel uit ging.
Op de donderdag erna gelijk naar Nieuwegein voor een trainingswedstrijd om weer lekker op snelheid en kracht te trainen en de bochten weer beetje onder de knie te krijgen, want met bijv 2of 3 renners naast me en dan een bocht in op snelheid vond ik niets en zakte dan terug, maar na een aantal rondes ging het steeds wat beter.
Wel merkte ik dat ik bijv als er een groepje weg reedt(die al wat verder weg waren) en ik het gaatje dicht wilde rijden dat dat nog niet zo makkelijk ging als ik hoopte maar ook daar werken we hard aan.
Nu hopelijk vooral vooruit kijken en weer beter worden, al zal dit seizoen vooral draaien om te herstellen en weer in vorm te komen, want het was tot de verbazing van o.a de doktors dat ik alweer op de fiets zat.


Aan de start in Oud-Heverlee


Nog geen uur later in het Ziekenhuis(al is de foto wat later gemaakt)

Eerste kilometers op m'n Cube Aerium

Posted by Tim.v.Hoogdalem on February 6, 2014 at 12:35 PM Comments comments (0)

Vrijdag 31-1 kon ik mijn nieuwe monster op halen.
De cube aerium super hpc race, een tijdrit monster.
Vrijdagavond en zaterdagochtend bezig geweest met in elkaar zetten en wat afstellen.
Maar wat zag het er nu al uit als een beest, een die vooruit wilt en snel ook.
Zaterdagmiddag nog even snel een rondje erop gereden want was toch benieuwd.
Het voelde erg goed, wel wennen aan de houding maar heel snel.
Dinsdags nog maar is proberen een lekker ritje te maken, nu al wat meer gewend aan het liggen op het sturen en de wat andere manier van sturen en remmen ed
Maar wat ging het hard zeg al heel snel reed ik boven de 45km/h.
Tegen de wind in op deze fiets is toch nog wel even anders rijden, binnenkort nog maar is een sensor halen voor garmin zodat ik m'n cadans ook op deze bike goed bij kan houden.
Je draait ook heel makkelijk met een hoge hartslag ( tegen omslagpunt aan) en dat met hoge snelheid.
Het is echt een machine die doet waar die voor gemaakt is, zo hard mogelijk rijden.
Ook in bochten is als je eenmaal gewend bent aan de manier van sturen e.d is hij erg strak je vliegt echt door de bochten heen.
Enigste wens die ik nu nog heb voor de fiets is een dicht achterwiel om tijdens tijdritten de fiets te gebruiken zoals hij bedoeld is, laagvliegen over het asfalt.
Ik ben er in ieder geval heel erg wijs mee en wil er vaak op rijden.
Ook hoop ik het District kampioenschap te rijden en als ik dan een hele goede dag kan/mag hebben me te plaatsen voor het NK tijdrijden, waar ik tegen de profs mag strijden als niki Terpstra, liewe Westra e.d 

De eerste 'trainings' wedstrijd kilometers

Posted by Tim.v.Hoogdalem on February 6, 2014 at 12:20 PM Comments comments (0)

Zaterdag 25 januari stond de eerste trainingswedstrijd van het seizoen weer op het programma.
Met m'n nieuwe vereniging (jan van arckel) hadden we de weekenden daarvoor al de nodige duurtrainingen afgewerkt en ik was benieuwd hoe het zou gaan om weer op snelheid en op hoge hartslag te rijden.
Ik ben op de fiets heen gegaan en daar nummer opgespeld en toen rustig nog wat rijden.
Toen naar de start een grote groep had zich opgesteld om te gaan rijden.
Het was weer even wennen om te dringen en plekjes te zoeken.
De hoge snelheid vormde niet echt een probleem en ging het lekker.
Ik kon goed merken dat ik de afgelopen periode meer had gedaan als zelfde periode vorig jaar.
Op een gegeven moment waren er een aantal renners weg en we reden in het peloton ook lekker door.
Ik zat goed voorin en wilde mee draaien op kop.
Toen ik eenmaal een stuk op kop had gereden keek ik vlak voordat we het heuveltje opgingen even achterom en zag ik tot m'n verbazing dat ik inmiddels een stukje alleen reed.
Ik hield even de benen stil om me terug te laten zakken.
Toen moest ik even flink aan het elastiek om erbij te blijven want op en over het heuveltje werd er even flink door getrokken.
Uiteindelijk zou alles redelijk bij elkaar blijven tot er in de een na laatste ronde toch een paar man weg reden die ook weg zouden blijven.
Ik liet de sprint voor wat het was en reed rustig in de groep uit.
Daarna even een kletspraatje en toen weer op naar huis.
Onderweg merkte ik goed dat de benen vol zaten en was blij toen ik lekker thuis was.
Uiteindelijk tevreden over het gelopen was en ik toch lekker had kunnen rijden.
Nu nog even wachten en dan lekker op naar Mallorca voor een trainingsstage met de ploeg.
Hopelijk blijft alles zo lopen als nu en kan ik weer wat stappen vooruit maken.
Al weet ik dat ik wel weer wat wedstrijden nodig heb om goed in vorm te komen.

 

Terugblik seizoen 2013

Posted by Tim.v.Hoogdalem on December 30, 2013 at 2:15 AM Comments comments (0)

Het seizoen is al weer even voorbij en de voorbereiding zijn alweer in gang voor het nieuwe seizoen.

Tijd voor even een terugblik op het oude seizoen.

 

Het nieuwe jaar begon met veel sneeuw in Nederland waardoor de trainingen helaas toch vaak binnen afgewerkt moesten worden op de tacx.

Maar in februari kon ik mijn nieuwe Cube op gaan halen en gelijk met Tim S een rondje gemaakt in de buurt van Wijk bij Duurstede, wat een bike zeg, dat beloofde veel goeds voor het nieuwe seizoen.

Een paar dagen nadat ik m’n cube had gehaald kon ik het vliegtuig in naar spanje voor een trainingskamp in de zon.

Hier hebben we heerlijk kunnen trainen en veel km’s weg kunnen trappen.

 

Bij de terugkomst was de sneeuw gelukkig redelijk verdwenen en konden we gewoon lekker doorgaan met trainen.

Tijdens een van mijn trainingen werd ik door een tegemoet komende auto van de fiets gereden en lag ik met 45km/h op het asfalt.

Dat werd een ritje ziekenhuis en een hersenschudding en vele schaafplekken rijker zat ik een week thuis om te herstellen.

 

Daarna begon mijn seizoen in Sleeuwijk bij de elite, dat was een pittige opgave na de klapper vrij kort daarvoor.

Maar langzaan aan begon het wat beter te draaien en begon ik ook steeds meer te leren en werd de conditie beter.

Ik wist dat het zwaar ging worden om tijdens mijn eerste weg seizoen en tevens bij de elite wedstrijden te eindigen maar het ging steeds beter en ik leerde een hoop van andere renners.

 

Zo toog ik halverwege het seizoen naar Belgie om daar omlopen te gaan rijden, deze zijn wat langer van afstand en de rondjes zijn groter als de criteriums(waar we het meeste van hebben in Nederland) dit lag mij duidelijk beter als een rondje van 1,3 km met een aantal bochten waar met soms snelheden van boven de 50km/h geraasd werd.

Zo reed ik in Belgie ook mijn eerste wedstrijden goed uit zonder gelost te worden e.d

Ik wist daar zelfs nog van een vrij kansloze positie achterin het peloton met een jump de top50 binnen te rijden, terwijl dit volgens mijn gevoel wel erg makkelijk af ging,

 

Al met al is het dus een leerzaam seizoen geweest met heel veel wedstrijden elke week zo ie zo 1 a 2 wedstrijden.

 

Daarna nog wel een paar keer aan de start gestaan van een nationale veldrit maar kan goed merken dat doordat ik volledig op de weg rij en na een lang seizoen het veldrijden enkel nog voor de lol gedaan wordt, dus ben ik daarna enkel nog gestart in clubwedstrijdjes want de nationale is op dit moment niet erbij te combineren voor mij.

 

Goed te merken is dat het soms veel vraagt om naast een fulltime baan ook nog is tussen de 10 en 20 uur in de week te trainen maar het was goed om te merken dat hoe verder in het seizoen hoe beter het me afging en dat ik ook sterker begon te worden dus de motor wordt langzaam aan groter.

We zijn ondertussen alweer druk aan het trainen voor het nieuwe seizoen, wel veel op de rollenbank omdat het niet echt fijn is om in het donker hier door de polders te moeten trainen met alle risico’s van dien.

Maar ik heb tot nu toe al meer kunnen trainen dan in de voorbereiding van afgelopen seizoen dus hoop dat de motor groot genoeg is voor het nieuwe seizoen om te kijken of we kunnen verbeteren tegenover afgelopen seizoen.

 

Ik heb er in ieder geval zin in.

Leuk om te weten is ook dat er dit seizoen een nieuwe cube tijdritfiets bij komt waardoor ik dit seizoen ook tijdritten wil gaan doen wat ook weer eens heel goed is voor de snelheid in de benen.

 

 

Seizoen voorbij

Posted by Tim.v.Hoogdalem on October 13, 2013 at 7:10 AM Comments comments (0)

Het wegseizoen zit er inmiddels op en de eerste cross is weer gereden.
Het weg seizoen heb ik afgesloten met een deelname aan de ronde van ameide en een wedstrijd in Belgie.
Daarna was het door drukte op het werk niet echt mogelijk om veel te trainen, maar toch nog wat getraind op de crosser om weer wat te wennen aan het veldrijden.
En zo stond op zondag 29 september de eerste nationale cross op de planning, in Dordrecht georganiseerd door mijn wielervereniging en met jongens als gert jan bosman, eddy van ijzerdoorn en Belgische mannen e.d aan de start.
Mijn doel was gewoon lekker rijden en vooral plezier hebben.
Bij de start toch wel wat zenuwachtig, maar het ging goed en had nog flink wat jongens achter me.
Na de startklim maakte we een lus voor het clubgebouw langs en gingen we het bos in, daarna een slinger stuk wat schuin op een heuvel lag.
Hier maakte ik een stuurfoutje en moest uit de pedalen en verloor flink plaatsen.
Daarna door gereden en een strijd gereden met een bekende van me, en zo toch uiteindelijk de wedstrijd uit kunnen rijden.
Er was voor iedereen zelfs prijzengeld en bezinegeld en zo ging ik toch nog met een leuk bedrag naar huis toe en was het geslaagde dag.
Het seizoen is erg lang geweest, vanaf maart tot aan eind september bijna ieder weekend(soms wel meerdere) een wedstrijd gereden.
Na de crosswedstrijd een welverdiende rust van 2 weken genomen en nu a.s week weer beginnen met trainen en diverse club crosswedstrijdjes rijden en zo af en toe een nationale wedstrijd om zo weer toe te werken naar het nieuwe 2014 seizoen :D

 

 

 

Koers

Posted by Tim.v.Hoogdalem on July 27, 2013 at 6:00 PM Comments comments (0)

Nadat we ziek zijn geweest zijn we weer begonnen met koersen in sliedrecht en hilvarenbeek.
Daar kan ik vrij kort over zijn, tot ong helft koers gereden daarna merkte ik goed dat ik ziek was geweest en er weer een hoop werk
aan de winkel was.

Toen was de slag van ambacht aan de beurt, koers mede georganiseerd door onze vereniging.
Veel mollen aan de start en bochtig en heftig parcours.
Bij de start ging het gas gelijk goed open na aantal ronde begon in moeite te krijgen met ademhalen en werd door een ehboer van m'n fiets gehaald en op de stoep neergelegd hij was erg enthousiast aan het werk haha, waarschijnlijk vanaf de start toch te diep moeten gaan en dat inc de warmte die er was was het teveel van het goede.

Na ambacht zou ik starten in Barendrecht, waar ik al over gehoord had dat het een zware en zeer snelle ronde was.
Stonden wederom een aantal grote jongens aan de start en zou dus zwaar worden.
Bedoeling was om gewoon zoveel mogelijk te leren en kijken hoever we kwamen.
Vanaf de start ging het gelijk hard en dat kostte me even de kop terug aansluiten maar was nog niet voldoende hersteld merkte ik en daar ging ik weer.
Daarna aangesloten en nog een tijdje mee kunnen draaien totdat een groot deel ineens hun benen stil hielden en ik voorop zat gewoon door trappen maar na tijdje besloot erkend tijdrijder sander oostlander om de gashendel eens flink op te trekken en kwam met zoveel snelheid en macht eroverheen dat ik niet meer kon aansluiten.
Dat was einde koers, ik had afgesproken met iemand om te proberen om iig tot over de helft van de koers te komen dit was in ieder geval gelukt..

Toen werd het tijd voor een koers in de buurt en zo gingen we op naar Giessenburg, ik was gewaarschuwd, bij weinig wind erg leuke koers, bij veel wind(zoals gebruikelijk hier in de polder) verschrikkelijk af zien en veel op de kant rijden.
Ik was er op de fiets heen gegaan en daar nummer opgehaald en opzoek naar de ploegleider die er ook was.
Kwam ik in de finish straat ineens mijn vriendin tegen die als verassing had besloten om te komen kijken, met extra moraal zou ik dus gaan starten.
Even het parcours verkend en op naar de start.
Het ging best lekker, dit soort parcoursen liggen me toch beter als criteriums, en kon me goed handhaven en als ik te ver van achter zat opschuiven.
Er werd heel hard gereden, we reden op een gegeven moment met 60km/h door de finish straat.
Langzaamaan begon het toch harder te waaien en begon het zwaarder en zwaarder te worden, ook ging het op steeds meer plekken op de kant.
Na een tijdje leek het te gaan breken en wilde ik doorschuiven naar de voorste groep om niet achterin te komen, daarbij werd ik de berm ingereden en moest weer bijna vanaf stilstand beginnen.
Dit was na een aantal rondes toch wel wat me opbrak en moest eraf met nog een aantal.
Opnieuw aangesloten maar verkeerde moment en we moesten wederom met groepje lossen.
Rustig blijven rijden en opnieuw aangesloten en zo zou ik m'n koers uitrijden in de groep.
Uiteindelijk 53ste geworden, waren achteraf gezien toch nog een hoop jongens afgestapt.,
Gaat gelukkig weer steeds beter en de trainingen lijken nut te hebben.

Update

Posted by Tim.v.Hoogdalem on June 14, 2013 at 5:20 AM Comments comments (0)

Even een update.

Na een goede ronde van Nieuw Vossemeer, hoopte ik dat de volgende wedstrijden ook weer goed zouden gaan.
Eerste wedstrijd was Oudenbosch kan ik vrij kort over zijn, slecht, de eerste bochten ging ik als 2e in maar daarna zakte ik terug en moest lossen ik mistte gewoon de snelheid en was moe.
Dan maar richting het DK in Hardinxveld, vrij dichtbij dus op de fiets erheen.
Het weer voorspelde niet veel goeds maar het was koers, tijdens de koers regende het ook stevig door en we zagen er dan ook al snel uit alsof we een cross gereden hadden.
In het begin van zat ik goed voorin en draaide lekker, maar na 3 rondes reed ik lek, gelukkig reden er een aantal neutrale materiaal wagens achter het peloton, waaronder mijn eigen ploegleider.
Ik hoopte dan ook een wiel van de ploegleider te krijgen maar de ploegleider van Jan van Arkcel(tevens organiserende club) was eerder bij mij.
Het duurde even voordat het wiel erin zat(en na later bleek er ook niet goed inzat) maar weer opgang, precies voor een rot punt in de koers, na de bocht direct vanuit stilstand een viaduct op.
Ik mocht achter de auto proberen terug te komen, was voor mij voor het eerst in een koers achter een auto, wat nog niet echt makkelijk wilde lukken, ik durfde nog niet echt te strak achter de auto te rijden en was teveel aan paniekeren.
Ik maakte een bocht de sprong naar het peloton maar precies op verkeerde moment, precies toen het hard op de kant ging, dus na de volgende klim het viaduct op werd ik weer gelost met nog een renner.
Opnieuw achter de auto en nogmaals proberen terug te komen, nu op een iets ander punt maar nog steeds een slecht moment en weer gelost.
Daarna was het kaarsje wel uit en einde koers.
Gelukkig was mijn vader komen kijken en wilde hij me ook nog terug brengen naar huis omdat ik met een platte band stond.

Met een dag er tussen stond de Ronde van Ridderkerk op de planning, ik was nog steeds flink moe en was niet aan rust toe gekomen.
Deze wedstrijd liep ook voor geen meter, dat zelfde gold voor de ronde van Rhenoy, met maar 20man aan de start waarvan maar weinig clubrenners was de ronde ook zo afgelopen.
Daarna in overleg met de ploegleider besloten is een week goed rust te nemen en de volgende koers op de planning(ronde van papendrecht) te laten schieten.
Na de week met rust voelde ik me wel weer oke en reed ook wel weer lekker, dus op naar de ronde van hilvarenbeek,op 9juni, leuk parcours en zonnetje met flink wat wind.
De eerste paar rondes kon ik lekker volgen, maar al snel voelde ik me weer moe en benauwd uitgestapt en richting huis.
Savonds begon ik me nog slechter te voelen, dus vroeg naar bed.
Volgende ochtend ging op 4.45 de wekker al want om 5.30 moest er vertrokken worden naar friesland, ik hoopte op tijd thuis te zijn want had met fietsmaatje afgesproken naar een (klim) tijdrit in zaltbommel te gaan, na heeeeel veel gehaast, was ik om over half 6 thuis en om kwart voor 6 zaten we op de fiets richting zaltbommel.
Daar de tijdrit gereden welke voor m'n gevoel niet eens zo slecht ging op een gewone racefiets tussen de tijdritmonsters.
Uiteindelijk was ik 14e geworden niet ontevreden naar zo'n dag.
Maar 's avonds eenmaal thuis was het prijs, last van keel, neus ging dicht zitten en begon beroerd te voelen.
Volgende dag gaan werken maar was duidelijk dat het echt goed ging, woensdag toch nog maar poging gedaan te werken maar na lossen van de vrachtwagen snel richting huis en in bed.
Nu alweer paar dagen thuis en begin langzaam aan wat beter te voelen, nu eerst maar is uitzieken en hopelijk straks weer fatsoenlijk beter.
En dan hopelijk weer wat goede wedstrijden rijden, weet nu in ieder geval hoe het komt dat de laatste wedstrijden niet lekker gingen.


Ronde van Nieuw Vossemeer

Posted by Tim.v.Hoogdalem on June 14, 2013 at 5:20 AM Comments comments (0)

Op zondag 12 mei stond de ronde van Nieuw Vossemeer op het programma.

Van een clubgenoot gehoord dat het een leuk rondje was van 2,5km, ik was benieuwd, want had niet veel getraind door de weeks doordat ik heel de week al moe was en de benen ook niet goed voelde.

Ik hoopte dat het beter zou gaan als de wedstrijd ervoor in Lekkerkerk waar verschrikkelijk hard gereden werd.

Eenmaal aangekomen even bij de elite vrouwen gekeken daarna snel omgekleed en warm gereden we konden helaas het parcours nog niet op omdat de vrouwen nog aan het rijden waren.

Dus op de tips van m’n clubgenoot vertrouwt en gewoon aan de start gaan staan.

Het weer werkte niet echt mee, veel wind en vrij koud, stonden we nog te wachten aan de start, we moesten wachten op een ambulance die bij een valpartij van een van de vrouwen moest zijn.

10 minuten laten dan gepland mochten we van start, wel werd de wedstrijd ingekort met 6 rondes dus dat werden er 30 ipv 36(niet heel erg naar mijn mening).

We gingen van start en het ging vrij rustig van start en de eerste paar rondes gingen vrij rustig voorbij.

Totdat het 3 rondes klassement eraan kwam en daarop volgend de eerste premie sprints, het tempo schoot meteen omhoog maar ik kon nog steeds vrij goed volgen en ook af en toe opschuiven.

Na een aantal rondes rijdt ik wat achter in het peloton als 2 jan van arckels renners voor mij plots een flink gat laten vallen, ik baal en hoop niet dat dit mijn wedstrijd gaat kosten, met een flinke inspanning probeer ik terug aan te sluiten.

Wat gelukkig net lukt voordat we de dijk opdraaien waar het tempo steevast omhoog gaat.

Ik kan er gelukkig nog steeds bij blijven en herstel redelijk goed.

We kregen weer een premiesprint ik zie dat er een aantal proberen weg te rijden en achter mij vandaan komt een van m’n clubgenoten voorbij die ook de sprong wil gaan maken, ik spring mee in z’n wiel en we rijden naar het groepje toe, maar net voor de laatste bocht richting de streep sluit het peloton weer aan.

Rustig weer terug in het peloton gaan rijden en de rondes af tellen.

We zitten richting de laatste 6 rondes als het tempo flink omhoog gaat, de achter deur van het peloton staat inmiddels flink open en er waaien meer en meer renners af.

Na de eerste bocht na de finish waaien we er met zo’n 4 a 5 renners af, het duurt even maar we beginnen met z’n 4 goed te draaien en lijken weer dichterbij het peloton te komen, maar helaas komen we niet dichter dan 50meter.

Zo blijven we toch op een flink tempo door draaien en krijgen we onze laatste ronde ik had samen met nog een jongen het meeste kopwerk gedaan en wilde dan ook beslist niet geflikt worden door de andere jongens die minder werk verzet hadden, dus beetje kijken waar ik het beste voor het laatst op kop zou komen.

Net na de laatste bocht flink aangegaan en toch nog het sprintje van ons groepje kunnen winnen.

Uiteindelijk kwam ik als 46ste over de streep en zijn we ook niet meer gedubbeld.

Komende dagen word het druk in 4 dagen tijd 3 wedstrijd, eerste de ronde van Oudenbosch erop volgend District Kampioenschap in Hardinxveld-Giessendam en woensdag de ronde van Ridderkerk.

Ben benieuwd hoe dat gaat lukken na een zeer drukke(werk) en natte week voorafgaand

 

Update wedstrijden

Posted by Tim.v.Hoogdalem on May 1, 2013 at 10:55 AM Comments comments (0)

 

Updatje:

Nadat ik in sleeuwijk mechanische problemen had, heb ik in de periode daarna stevig kunnen trainen en ook de nodige trainingswedstrijden gereden.

Zo stond op 16 april de eerste wedstrijd weer op de planning, ditmaal in Lexmond.

Het zou mijn 2e criterium worden bij de Elite.

M’n vriendin, moeder en oma zouden komen dus wilde ik goed m’n best doen, ik had met de ploegleider afgesproken om te rijden zodra ik gelost had opnieuw aansluiten en dit evt hierna nogmaals proberen en bij evt nogmaals lossen eruit.

Het ging vanaf de start meteen hard en we vlogen er vol in, na bijna een uur moest ik de eerste keer lossen, opnieuw aangesloten en weer een tijdje meegereden, maar de hele hoge snelheid ging zijn tol eisen en helaas moest ik weer lossen.

Er werd in lexmond verschrikkelijk hard gereden de koers van 90km werd door het peloton in 1:53 afgewerkt een gemiddelde van tegen de 46,5 aan dus op een rondje van zo’n 1,3km.

 

Na lexmond stond de ronde van het Maaskantje op de planning, we gingen er weer voor in de hoop langer mee te rijden als in Lexmond.

Het was een leuk rondje waar wederom stevig gereden werd ik ging al langer mee als in Lexmond en was dus voor mij persoonlijk tevreden.

 

Toen de profronde van Made, ik werd gewaarschuwd door mensen dat dit een lastig en snel parcours zou zijn.

We stonden met een aantal clubgenoten aan de start en de sfeer en het weer waren goed voor een koers.

Het was een mooi rondje met best wat bochten en een rotonde erin met een klein stukje asfalt.

Er werd stevig doorgekoerst maar ik zat er nog steeds bij en het ging best goed, helaas laten 5 man voor mij precies op het snelste gedeelte van het parcours een gat vallen en reageer ik te laat en krijg het niet meer dicht.

Daarna met nog een renner geprobeerd terug te komen maar we bleven op zo’n 30 a 40 meter steken.

Dan maar wachten op het peloton en weer aansluiten, zo gezegd zo gedaan.

Ik zat er redelijk lekker bij en voelde me best ok, al bleef in mijn hoofd spelen of ik niet weer zou moeten lossen.

Maar ik bleef in het peloton.

Er reed op den duur een kopgroepje weg welke een flinke voorsprong pakte terwijl er daarna door het peloton geprobeerd werd het gat te dichten met de bijbehorende snelheid.

Ik zag het ronde bord steeds verspringen en het peloton kreeg de laatste 3 rondes, na dit signaal werd het tempo in het peloton nogmaals flink opgeschroefd en tot mijn vreugde hoefde ik niet te lossen en begon ik zelfs plaatsen op te schuiven.

Zo reed ik mijn eerste criterium uit bij de Elite als 62ste.

2 dagen later stond op Koninginnedag de ronde van ’s gravendeel op de planning.

Aan de start een hoop clubgenoten, ik was al gewaarschuwd dat dit één van de zwaarste criteriums was van het seizoen en dat uitrijden erg moeilijk zou worden.

Het parcours was behoorlijk pittig(wel erg leuk een sfeervol) met 2x dijkje op en diverse bochten.

Na de bocht richting de finishstraat werd door het peloton het tempo meteen flink de omhoog gejaagd.

Een aantal rondes ging dit goed maar op den duur moest ik het toch bekopen en lossen.

Toch doorgereden en weer aangesloten daarna nogmaals een tijd in het peloton meegereden maar het kaarsje ging uit.

Er waren toch een hoop renners die de eindstreep niet haalden dit zegt wel wat over de koers.

Na de wedstrijd kreeg ik toch nog van de ploegleider te horen dat er een stijgende lijn in zit en ik vooral zo door moet gaan.

Dus we blijven op de huidige koers doorvaren en hopelijk blijft de stijgende lijn door gaan.

Ik begin het rijden van criteriums ook steeds leuker te vinden nu het beter gaat.

 

Ronde van 's gravendeel

 

De eerste wedstrijden van het seizoen

Posted by Tim.v.Hoogdalem on March 31, 2013 at 10:35 AM Comments comments (0)

De eerste wedstrijden van het seizoen zijn gereden.

Op 17e maart stonde eerste van mijn seizoen op de planning, de van esch tour in Heeswijk-Dinther.

Een omloop van 3km door vooral polder, ik was wel redelijk zenuwachtig want was eerste keer.

Er stonden ook aardig wat jongens van LSE ploegen aan de start, zou dus hard gaan.

De eerste rondes er nog redelijk bij maar daarna werden we met een groepje gelost en was het over.

 

Daarna zou inprincipe de ronde van Oudvossemeer op de planning, in de week ervoor goed kunnen trainen.

Totdat op donderdag tijdens een stevige training het mis ging, ik reed met flink tempo op een dijk hier en op moment dat er aan

de andere kant van de weg voetgangers lopen besluit een auto die tegenin komt toch de voetgangers in te halen waardoor in een manouvre moet

maken en met +40km/h met het hoofd op het asfalt klap.

Een hersenschudding en flink wat schaafwonden verder thuis plat op de bank, de hele week niet kunnen trainen.

Maar het ging langzaam aan beter en voor dit weekend stond de ronde van Sleeuwijk op de planning.

Ik had door de crash niets kunnen doen door de weeks dus was de eerste keer weer op de fiets, het was een erg bochtig rondje.

Ik mocht redelijk vooraan opstellen en we gingen van start, in de eerste bocht probeerde er nog een binnendoor te komen waardoor hij mijn fiets haakte gelukkig kon ik hem los duwen en verder rijden.

Maar steeds na de bochten kreeg ik mechanische problemen waardoor ik niet kon aanzetten dan trapte de fiets door.

Helaas was het daar door dus snel einde wedstrijd terwijl ik nog redelijk goed in het midden van het peloton zat.

 

Het weekend van 6apr staat er geen wedstrijd op de planning en heb ik dus voorlopig goed de tijd om stevig te gaan trainen en ook

snelheid op te doen.

Volgende wedstrijd op de planning is 13 april in Lexmond.

 


Rss_feed