Tim van Hoogdalem

Click here to edit subtitle

Blog

De eerste wedstrijd tussen de 'grote' jongens

Posted by Tim.v.Hoogdalem on December 2, 2012 at 10:15 AM

Zaterdag 1 december was een dag waar ik al even naar uit keek, mijn elite licentie was inmiddels binnen, en ik stond ingeschreven voor de 4e Janet Memorial sportzorg.nl Veldrit van Hilversum, een hele mond vol maar het betekende niet meer als hartslag maximaal en de bloedsmaak in de mond door het bos crossen.
Ik had er erg veel zin in, en had geprobeerd m'n voorbereiding zo goed mogelijk te doen.
Aangekomen eerst even wat gekeken en daarna nummer opgehaald, fiets in orde gemaakt en omkleden.
Dan is even 2 rondes verkennen en evt moeilijke passages meerdere keren proberen, het rondje lag er goed bij en het was een snel maar ok technisch rondje, waarbij 3x over balken heen gesprongen moest worden en 1 maal over een boomstam(deze was rijdend te springen)
Ik had voor mezelf het enigste doel gezet uit te rijden of dit nu achteraan was of niet.
In het veld was dit pas mijn 2e keer cross nationaal, de jongens waar ik nu tegen moet strijden hebben alle een pak meer ervaring.
De start was een hele lange rechte strook waar bij de junioren al verschrikkelijk hard gestart werd, ik had daarvoor ook beetje schrik, maar bij het wegrijden bij de start kon ik mezelf tot aan de eerste paar bochten goed halverwege het peloton handhaven.
Daarna reedt ik te lief waardoor ik steeds verder naar achter gedrukt werd, dan merk je toch goed dat die andere renners een pak techniek hebben.
Ik had afgesproken om als doelstelling te stellen het uitrijden van de cross.
Ondanks dat ik bijna achteraan reed kon ik toch m'n eigen tempo rijden en reed degene achter me per ronde verder weg en kwam ik langzaam toch steeds dichterbij de voorganger.
Geen uitslag misschien om over naar huis te schrijven, maar de doelstelling die we hebben staan is zo ie zo gehaald, en zo proberen we per wedstrijd een stap vooruit te doen.

Een video verslag van de wedstrijd, ik ben in ieder geval te zien bij de start.

You need Adobe Flash Player to view this content.


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments