Tim van Hoogdalem

Click here to edit subtitle

Blog

Terugblik seizoen 2013

Posted by Tim.v.Hoogdalem on December 30, 2013 at 2:15 AM

Het seizoen is al weer even voorbij en de voorbereiding zijn alweer in gang voor het nieuwe seizoen.

Tijd voor even een terugblik op het oude seizoen.

 

Het nieuwe jaar begon met veel sneeuw in Nederland waardoor de trainingen helaas toch vaak binnen afgewerkt moesten worden op de tacx.

Maar in februari kon ik mijn nieuwe Cube op gaan halen en gelijk met Tim S een rondje gemaakt in de buurt van Wijk bij Duurstede, wat een bike zeg, dat beloofde veel goeds voor het nieuwe seizoen.

Een paar dagen nadat ik m’n cube had gehaald kon ik het vliegtuig in naar spanje voor een trainingskamp in de zon.

Hier hebben we heerlijk kunnen trainen en veel km’s weg kunnen trappen.

 

Bij de terugkomst was de sneeuw gelukkig redelijk verdwenen en konden we gewoon lekker doorgaan met trainen.

Tijdens een van mijn trainingen werd ik door een tegemoet komende auto van de fiets gereden en lag ik met 45km/h op het asfalt.

Dat werd een ritje ziekenhuis en een hersenschudding en vele schaafplekken rijker zat ik een week thuis om te herstellen.

 

Daarna begon mijn seizoen in Sleeuwijk bij de elite, dat was een pittige opgave na de klapper vrij kort daarvoor.

Maar langzaan aan begon het wat beter te draaien en begon ik ook steeds meer te leren en werd de conditie beter.

Ik wist dat het zwaar ging worden om tijdens mijn eerste weg seizoen en tevens bij de elite wedstrijden te eindigen maar het ging steeds beter en ik leerde een hoop van andere renners.

 

Zo toog ik halverwege het seizoen naar Belgie om daar omlopen te gaan rijden, deze zijn wat langer van afstand en de rondjes zijn groter als de criteriums(waar we het meeste van hebben in Nederland) dit lag mij duidelijk beter als een rondje van 1,3 km met een aantal bochten waar met soms snelheden van boven de 50km/h geraasd werd.

Zo reed ik in Belgie ook mijn eerste wedstrijden goed uit zonder gelost te worden e.d

Ik wist daar zelfs nog van een vrij kansloze positie achterin het peloton met een jump de top50 binnen te rijden, terwijl dit volgens mijn gevoel wel erg makkelijk af ging,

 

Al met al is het dus een leerzaam seizoen geweest met heel veel wedstrijden elke week zo ie zo 1 a 2 wedstrijden.

 

Daarna nog wel een paar keer aan de start gestaan van een nationale veldrit maar kan goed merken dat doordat ik volledig op de weg rij en na een lang seizoen het veldrijden enkel nog voor de lol gedaan wordt, dus ben ik daarna enkel nog gestart in clubwedstrijdjes want de nationale is op dit moment niet erbij te combineren voor mij.

 

Goed te merken is dat het soms veel vraagt om naast een fulltime baan ook nog is tussen de 10 en 20 uur in de week te trainen maar het was goed om te merken dat hoe verder in het seizoen hoe beter het me afging en dat ik ook sterker begon te worden dus de motor wordt langzaam aan groter.

We zijn ondertussen alweer druk aan het trainen voor het nieuwe seizoen, wel veel op de rollenbank omdat het niet echt fijn is om in het donker hier door de polders te moeten trainen met alle risico’s van dien.

Maar ik heb tot nu toe al meer kunnen trainen dan in de voorbereiding van afgelopen seizoen dus hoop dat de motor groot genoeg is voor het nieuwe seizoen om te kijken of we kunnen verbeteren tegenover afgelopen seizoen.

 

Ik heb er in ieder geval zin in.

Leuk om te weten is ook dat er dit seizoen een nieuwe cube tijdritfiets bij komt waardoor ik dit seizoen ook tijdritten wil gaan doen wat ook weer eens heel goed is voor de snelheid in de benen.

 

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments