Tim van Hoogdalem

Click here to edit subtitle

Blog

Al pech bij de eerste wedstrijd

Posted by Tim.v.Hoogdalem on May 17, 2014 at 1:00 AM

Nadat ik op 23 februari terug was gekomen van een geslaagd trainingskamp op Mallorca met Jan van Arckel, zou ik op 2 maart in Oud Heverlee in Belgie m'n eerste wedstrijd rijden.
Ik was erg benieuwd want het was, de eerste wedstrijd in Jan van Arckel kleding en m'n eerste wedstrijd dit seizoen, we hadden goed getraind op Mallorca, maar als niet klimmer was ik benieuwd hoe het me zou afgaan op een parcours wat steeds op en neer ging.
Eerst het rondje maar is verkend en het ging om sommige stukken best wat omhoog met erbij nog 1 pittige klim direct na een bocht waar je bijna tot stilstand kwam.
Bij de start verzameld en er klaar voor, priscilla stond langs de kant te kijken en ik wilde dus graag goed rijden.
We gingen meteen stevig uit de startblokken maar het ging goed, eerste meter omhoog en het viel nog niet tegen.
Toen kwam de zwaarste klim ik kon mezelf goed voorin handhaven, daarna was er een lange weg welke steeds wat op en neer ging maar waar we toch met een flinke snelheid overheen knalde.
Ik besloot wat in het peloton te gaan zitten om te herstellen want nog 1 bocht en dan gingen we over een lange weg naar beneden richting de finish.
Na de bocht ging het verschrikkelijk mis, de jongen voor mij klapt ergens op en met 60km/h kan je niets meer doen en ik ga erachteraan.
Dat is eigenlijk het enigste wat ik nog weet, vervolgens wordt ik wakker in het ziekenhuis op de spoedeisende hulp met priscilla naast me.
Vervolgens val ik nog een paar keer weg tot ik helemaal bij kom.
Daar hoor ik wat er zo'n beetje gebeurd is, we zijn met een aantal renners op een auto geklapt.
Inmiddels zijn mijn ouders ook aangekomen die met haast naar belgie toe gekomen zijn.
Dan kom er een neuroloog, welke mij meedeelt dat ze denken dat o.a m'n nek gebroken is en we moesten de MRI scan gaan afwachten, ze waren bezig om te kijken wanneer ik door de scan kan.
Dat zou de volgende dag worden en dus werd het nog een lange nacht en dag wachten tot we om 17.15 door de scan mochten hieruit bleek gelukkig dat m'n nek niet gebroken was maar er een verschuiving had plaats gevonden, dit hebben ze terug gekregen met oa een nekkraag en spieronspanners e.d
Verder had ik o.a een zware hersenschudding, sleutelbeen en hand gebroken, zwaar gekneusd bovenbeen en schouder(kom) deed verschrikkelijk veel pijn.
Dit is even in een 'notendop' wat er gebeurd was, verhaal had ik veel langer kunnen maken met alle details maar dat hoeft niet allemaal op internet.

Nu 2 maanden later zit ik inmiddels weer op een nieuwe fiets en ben ik druk aan het trainen, heb al 2x deelgenomen aan een wedstrijd, de eerste in yerseke was snel over, je mist gewoon de kracht ed om vol aan te gaan ed de 2e ging al wat beter maar op de kant gelost maar toch een uur blijven rijden, dit was overigens ook een harde wedstrijd met veel wind en regen en een aantal continentale renners aan de start.

Ik dacht dat het allemaal wel mee viel met angst ed op de fiets maar bij het clubkampioenschap op het parcours van Jan van Arckel, met heel veel bochten, bleek niets minder waar, elke bocht moest ik een gaatje laten waardoor het licht al snel uit ging.
Op de donderdag erna gelijk naar Nieuwegein voor een trainingswedstrijd om weer lekker op snelheid en kracht te trainen en de bochten weer beetje onder de knie te krijgen, want met bijv 2of 3 renners naast me en dan een bocht in op snelheid vond ik niets en zakte dan terug, maar na een aantal rondes ging het steeds wat beter.
Wel merkte ik dat ik bijv als er een groepje weg reedt(die al wat verder weg waren) en ik het gaatje dicht wilde rijden dat dat nog niet zo makkelijk ging als ik hoopte maar ook daar werken we hard aan.
Nu hopelijk vooral vooruit kijken en weer beter worden, al zal dit seizoen vooral draaien om te herstellen en weer in vorm te komen, want het was tot de verbazing van o.a de doktors dat ik alweer op de fiets zat.


Aan de start in Oud-Heverlee


Nog geen uur later in het Ziekenhuis(al is de foto wat later gemaakt)

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments