Tim van Hoogdalem

Click here to edit subtitle

Blog

Ronde van Nieuw Vossemeer

Posted by Tim.v.Hoogdalem on June 14, 2013 at 5:20 AM

Op zondag 12 mei stond de ronde van Nieuw Vossemeer op het programma.

Van een clubgenoot gehoord dat het een leuk rondje was van 2,5km, ik was benieuwd, want had niet veel getraind door de weeks doordat ik heel de week al moe was en de benen ook niet goed voelde.

Ik hoopte dat het beter zou gaan als de wedstrijd ervoor in Lekkerkerk waar verschrikkelijk hard gereden werd.

Eenmaal aangekomen even bij de elite vrouwen gekeken daarna snel omgekleed en warm gereden we konden helaas het parcours nog niet op omdat de vrouwen nog aan het rijden waren.

Dus op de tips van m’n clubgenoot vertrouwt en gewoon aan de start gaan staan.

Het weer werkte niet echt mee, veel wind en vrij koud, stonden we nog te wachten aan de start, we moesten wachten op een ambulance die bij een valpartij van een van de vrouwen moest zijn.

10 minuten laten dan gepland mochten we van start, wel werd de wedstrijd ingekort met 6 rondes dus dat werden er 30 ipv 36(niet heel erg naar mijn mening).

We gingen van start en het ging vrij rustig van start en de eerste paar rondes gingen vrij rustig voorbij.

Totdat het 3 rondes klassement eraan kwam en daarop volgend de eerste premie sprints, het tempo schoot meteen omhoog maar ik kon nog steeds vrij goed volgen en ook af en toe opschuiven.

Na een aantal rondes rijdt ik wat achter in het peloton als 2 jan van arckels renners voor mij plots een flink gat laten vallen, ik baal en hoop niet dat dit mijn wedstrijd gaat kosten, met een flinke inspanning probeer ik terug aan te sluiten.

Wat gelukkig net lukt voordat we de dijk opdraaien waar het tempo steevast omhoog gaat.

Ik kan er gelukkig nog steeds bij blijven en herstel redelijk goed.

We kregen weer een premiesprint ik zie dat er een aantal proberen weg te rijden en achter mij vandaan komt een van m’n clubgenoten voorbij die ook de sprong wil gaan maken, ik spring mee in z’n wiel en we rijden naar het groepje toe, maar net voor de laatste bocht richting de streep sluit het peloton weer aan.

Rustig weer terug in het peloton gaan rijden en de rondes af tellen.

We zitten richting de laatste 6 rondes als het tempo flink omhoog gaat, de achter deur van het peloton staat inmiddels flink open en er waaien meer en meer renners af.

Na de eerste bocht na de finish waaien we er met zo’n 4 a 5 renners af, het duurt even maar we beginnen met z’n 4 goed te draaien en lijken weer dichterbij het peloton te komen, maar helaas komen we niet dichter dan 50meter.

Zo blijven we toch op een flink tempo door draaien en krijgen we onze laatste ronde ik had samen met nog een jongen het meeste kopwerk gedaan en wilde dan ook beslist niet geflikt worden door de andere jongens die minder werk verzet hadden, dus beetje kijken waar ik het beste voor het laatst op kop zou komen.

Net na de laatste bocht flink aangegaan en toch nog het sprintje van ons groepje kunnen winnen.

Uiteindelijk kwam ik als 46ste over de streep en zijn we ook niet meer gedubbeld.

Komende dagen word het druk in 4 dagen tijd 3 wedstrijd, eerste de ronde van Oudenbosch erop volgend District Kampioenschap in Hardinxveld-Giessendam en woensdag de ronde van Ridderkerk.

Ben benieuwd hoe dat gaat lukken na een zeer drukke(werk) en natte week voorafgaand

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments